Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

"Κουτσή" διαχείριση οφειλών στο Τ.Τ. χάρη στο Qualco Collections

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου δείχνουν το αυτονότητο: την αύξηση των επισφαλειών στα πιστωτικά ιδρύματα.

Ομως, χάρη στην Qualco, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τις διογκούμενες επισφάλειες. Αντίστοιχα προβλήματα, στα οποία έχουμε αναφερθεί διεξοδικά, καταγράφονται και στις υπόλοιπες τράπεζες στις οποίες έχει εγκατασταθεί το σύστημα διαχείρισης δανείων και δανειοληπτών, το Qualco Collections.

Η λύση που εγκατέστησε η εταιρεία στο ΤΤ είναι κουτσή, παρά τις σαφείς προβλέψεις της προκήρυξης του διαγωνισμού μέσω του οποίου επελέγη η Qualco.

Με απλά ελληνικά, δεν λειτουργεί καθόλου το δεύτερο, και πιο κρίσιμο, κομμάτι του συστήματος Qualco Collections, το οποίο συνδέεται με την προσπάθεια ανάκτησης των δόσεων που καθυστερούν.

Το συγκεκριμένο module (ας το πούμε έτσι...) βοηθά στην καλύτερη διαχείριση των οφειλών που έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ ώστε να απαιτούνται νομικές ενεργειες για την ανάκτησή τους. Στη θεωρία, διασυνδέει το τμήμα διαχείρισης των δανείων με το νομικό τμήμα ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ποιες νομικές ενέργειες έχουν γίνει εναντίον όσων καθυστερούν αδικαιολόγητα την καταβολή δόσεων.

Ειδικά τώρα που αυξάνονται οι περιπτώσεις οφειλών οι οποίες έχουν καθυστερήσει και μπορούν να διεκδικηθουν μόνο νομικά, η μη λειτουργία τουQualco Collections δένει τα χέρια των συναδέλφων που ασχολούνται με τις επισφάλειες.

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στις άλλες τράπεζες που είχαν την ατυχία να επιλέξουν το ίδιο σύστημα (βλέπε Εθνική Τράπεζα και ΑΤΕ Bank). Μήπωςπίστεψαν και αυτοί το “integrated legal processes management”, το “customizable collector screen with optimal ergonomics” και το “Unique built-in business intelligence Management Information System (MIS)” - αυτά γράφει το επίσημο prospectus του Qualco Collections - και τώρα ψάχνονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου